top of page

BIOGRAPHY

Irene Bossier (1989) begon op 7-jarige leeftijd met vioollessen aan de muziekschool H19 te Oosterhout, Noord-Brabant. Pas nadat zij haar studie Sociologie aan de Universiteit van Tilburg had afgerond in 2012, is zij begonnen aan het Fontys Conservatorium te Tilburg (nu AMPA) waar ze studeerde bij Jenny Spanoghe. In 2019 behaalde zij haar diploma Master of Music.

Zij deed op het conservatorium mee aan projecten o.l.v. Arjan Tien, Roberto Benzi, Chris Duindam en Etienne Siebens en volgde masterclasses van o.a. Simone Lamsma, Isabelle van Keulen, Anton Barachovsky, Baiba Skride, Aleksei Semenenko en Elina Vähällä.

Irene treedt regelmatig op samen met haar man en cellist Cor Coppoolse en met pianist Rowan van der Westen in verschillende (kamermuziek)bezettingen.    

Als orkestmusicus is Irene verbonden aan het Ars Musica Orkest o.l.v. Patrick van der Linden. Zij speelde onder andere mee in de Matthäus Passion van J.S. Bach, het Requiem van J. Brahms en The Messiah van G.F. Händel die integraal werden uitgezonden op NPO2.    

Irene geeft al enkele jaren les aan kinderen en volwassenen in de omgeving van Tilburg. Momenteel is zij verbonden als viooldocente aan de muziekschool de Tiliander in Oisterwijk waar zij twee dagen per week lesgeeft en Muziek Theater Dans Collectief Hilvarenbeek waar zij één dag per week lesgeeft.

DSC_5177.jpg

Foto: Lotusfotografie.nl

bottom of page